Index Vakbarát Hírportál

11 forduló, 1 győzelem – már nem Vignjević az Újpest edzője

2020. június 1., hétfő 16:10

A 26. forduló után távoznia kellett az Újpest kispadjáról Nebojša Vignjevićnek, írta meg szerb sajtóhírek alapján a Csakfoci.hu. Később a Nemzeti Sportnak maga a szerb edző is megerősítette a távozás tényét, amit aztán kisvártatva a klub is bejelentett. Egyúttal azt is közölték, hogy azzal az FK Napredak Kruševac csapatától érkező Predrag Rogannal folytatják a szezont, aki a 2017-18-as szezonban másodedzőként dolgozott Újpesten.

Vignjević a legutóbbi 11 fordulóból csak egyszer tudott nyerni csapatával, így a 10. helyig csúsztak vissza az  NB I.-ben. A koronavírus miatti kényszerszünet óta két vereséget hozott össze az Újpest, előbb a Ferencvárostól, majd most hétvégén a Kisvárdától kaptak ki.

A szerb szakember 2013 októberében került az Újpesthez, ahol kétszer megnyerte a Magyar Kupát (2014 és 2018), egyszer elhódította a Szuperkupát (2014), a 2017-18-as bajnoki szezont pedig bronzéremmel zárta. 258 tétmeccséből 107-et nyert meg, emellett 75 döntetlen és 76 vereség a mérlege.

Vignjević távozásával a kilencedik edzőváltás jöhet a mostani NB I.-es szezonban, csak a listavezető Ferencvárosnál (Szerhij Rebrov), a meglepetésként a harmadik helyen álló Mezőkövesdnél (Kuttor Attila), a jelenleg ötödik Felcsútnál (Hornyák Zsolt), illetve az tök utolsó helyen álló Kaposvárnál (Waltner Róbert) ugyanaz az edző, mint a szezon kezdetén (Kisvárdán kétszer is cseréltek már a szezon közben).

Az Újpestre a bajnokság végéig a Honvéd, a Debrecen, a Fehérvár, a Mezőkövesd, a Ferencváros, a Zalaegerszeg és a Kaposvár vár már.

Rovatok