Index Vakbarát Hírportál

Június 22-én játszhat újra Cristiano Ronaldo az olasz bajnokságban

2020. június 2., kedd 15:01

Június 20-án a Torino–Parma mérkőzéssel fog újraindulni a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt olasz futballbajnokság. A címvédő és listavezető Juventus június 22-én, Bolognában fog újra játszani, írja az AP hírügynökség.

Az olasz futballszezon a 25. fordulóban elhalasztott meccsekkel indul újra, amelyek közül a Torino–Parma lesz az első szombat este 19:30-kor, és amelyet a Hellas Verona–Cagliari meccs követ majd 21:45-től. Másnap az Atalanta–Sassuolo (19:30) és az Internazionale–Sampdoria (21:45) meccsek következnek.

Az első teljes forduló a 27. lesz, amelyet június 22. és június 24. között rendeznek meg. Cristiano Ronaldo csapata, a listavezető és címvédő Juventus a Bologna vendége lesz június 22-én, 21:45-től. A tőlük egy ponttal lemaradó, 2. helyen álló Lazio június 24-én, az Atalanta ellen fog kezdeni. A bajnokságot augusztus 2-ig kell befejezni, 43 nap alatt összesen még 124 mérkőzést kell lejátszani. A nyári forróság miatt a legtöbb mérkőzés este vagy éjszaka fog kezdődni.

Az előzetes tervek szerint valamennyi mérkőzés zárt kapus lesz, azonban az olasz futballszövetség (FIGC) már fontolgatja, hogy a szezon vége felé miként lehetne már néhány szurkolót beengedni a meccsekre. Első körben – a játékosokkal, személyzettel és újságírókkal együtt – összesen 300 fő lehet majd ott a stadionokban.

Az Olasz Kupa elődöntőinek visszavágóit egy héttel a Serie A újraindulása előtt, június 13. és 14. rendezik meg, de a Juventus–Milan és a Napoli–Inter mérkőzések pontos időpontja még nem ismert.

Rovatok