Index Vakbarát Hírportál

Fél évvel a 9-0-s vereség után hosszabbítottak szerződést az edzővel

2020. június 2., kedd 13:40

Az osztrák Ralph Hasenhüttl marad az angol futballbajnokságban, a Premier League-ben szereplő Southampton vezetőedzője, írja az MTI.

A klub kedden délután megerősítette, hogy megegyezett az osztrák edzővel a 2024-ig szóló szerződéshosszabbításról.

„Könnyű döntés volt, egyetértünk a játékfilozófiában, úgyhogy számomra természetes, hogy maradni akarok” - jelentette ki a klub honlapján az 52 éves tréner, aki 2018 decemberében vette át Mark Hughes helyét, és akkor 2021-ig szóló megállapodást írt alá. Hasenhüttl korábban Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát, az RB Leipziget irányította két idényen keresztül, akikkel 2017-ben a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejutott.

A mostani szezon első felében, október 25-én emlékezetes vereséget szenvedett a Southampton, hazai pályán 9-0-ra kaptak ki a Leicester Citytől. A megalázó vereség után nem sokan gondolták úgy, hogy Hasenhüttl megtarthatja az állását a kieső helyen álló csapatnál, de mégis hagyták tovább dolgozni. Utólag ez jó döntés volt, mivel január végén még a 9. helyen is álltak, és mostanra már elég biztosnak tűnik a bennmaradásuk.

A Southampton 34 ponttal a 14. helyen áll a Premier League-ben, 7 ponttal előzik meg a már kieső helyen álló Bournemouth-t. A koronavírus-járvány miatt március 13-án elrendelt szünetet követően június 17-én folytatódhat az angol bajnokság.

(Index/MTI)

Rovatok