Index Vakbarát Hírportál

Frankfurt rendezheti a futball-BL összes hátralévő meccsét

2020. június 4., csütörtök 09:01

Németország vagy Portugália adhat otthont a labdarúgó Bajnokok Ligája döntő tornájának a negyeddöntőtől kezdve. Az AP amerikai hírügynökség szerint az európai szövetség (UEFA) azt tervezi, hogy egy helyszínen fejeződnek be a legrangosabb kupasorozat küzdelmei, amelyek a koronavírus-járvány miatt a nyolcaddöntőben szakadtak félbe.

A már négy közé jutott csapatok: Atalanta, Atlético Madrid, Leipzig, PSG

A még meg nem rendezett visszavágók: Juventus-Lyon (0-1), Barcelona-Napoli (1-1), Manchester City-Real Madrid (2-1), Bayern München-Chelsea (3-0)

A Bild úgy tudja, Németországból Frankfurt a pályázó, a portugál helyszínről nem ír - Lisszabon vagy Porto jöhet szóba -, ugyanakkor a német bulvárlap szerint Oroszország is szívesen adna otthont a végjátéknak.

A német bajnokság indult el a felfüggesztés után elsőként Európában, de nem nézőkkel, bár már van olyan terv, hogy szeptembertől a Bundesliga-meccseken is lehessenek szurkolók.

A BL-döntőt eredetileg Isztambulban rendezték volna múlt szombaton, most egy augusztus végi időpont tűnik valószínűnek. A törökök azonban jelezték, zárt kapukkal nem szeretnék megrendezni a finálét.

Az UEFA végrehajtó bizottsága június 17-i ülésén dönthet az új lebonyolításról és a helyszínről. Ezen az ülésen hirdetik ki, hogy a jövőre halasztott Európa-bajnokságnak a résztvevő városait is. Új szerződéseket kellett ugyanis kötni a kandidálókkal.

Rovatok