Index Vakbarát Hírportál

Pisont István megnyerte a kupát, és még nem tudja, folytathatja-e

2020. június 4., csütörtök 09:08

Játékosként másként éli meg az ember. Játszik, örömét leli benne, most azért komoly felelősség volt rajtam, döntéseket kellett hozni. Vacilláltam azon is, hogy két vagy három védővel álljunk fel. Szerda-szombati intenzív ritmusban vagyunk, ezt adta nekem az élet, ennek kell megfelelni" -

mondta a Budapest Honvéd edzője, Pisont István a kupagyőzelem után.

A kispestiek ugyan esélytelenebbnek látszottak, de végül 2-1-re legyőzték a Mezőkövesdet. A kupadöntő jellegéből adódóan ez is egy olyan meccs volt, amit valahogy meg kellett nyerni, nem számított milyen játékkal.

Az idény közben kinevezett Pisont ezzel teljesítette a klub célkitűzését, ott lehet jövőre az Európa Ligában. Többször nyomatékosította, nekik ez volt az esély, ezt kellett megragadni, mert a bajnokságban a hatodik helyen állnak, nem elérhetetlen a dobogó, de nyolc pont a lemaradásuk, és nemcsak a saját kezükben van a sorsuk. 

A Honvédnak nagyon jól jött a bajnokság felfüggesztése, mert február végén kaptak egy négyest hazai pályán a Diósgyőrtől, március 14-én pedig a Kisvárda gázolt át rajtuk 5-1-gyel. A kényszerszünetben lehetett rendezni a sorokat, a csapat játéka egyre jobban néz ki, egyre több tudatos elem van benne.

"Egyáltalán nem beszéltünk még a folytatásról a klubvezetőkkel. Nekünk nagyon kellett a hétvégi Debrecen meccs, hogy ott nyerjünk. És ha most meg is van a nemzetközi kupaszereplés, már a hétvégi Újpest elleni meccsre készülünk, a megbízatásunk egyelőre a szezon végéig szól, nem gondolkodom most távlatokban, mi lesz utána"

- mondta a szakvezető a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A Mezőkövesd trénere, Kuttor Attila arról beszélt, most még csalódottak, de ha majd telnek a napok, úgy lesznek egyre büszkébbek, mert mindent megtettek. A kövesdiek a harmadik helyen állnak a bajnokságban, van még esélyük nekik is, hogy elérjék a harmadik helyet, amivel ott lehetnek az EL-ben.

Rovatok