Index Vakbarát Hírportál

Kővel dobálták meg a szurkolók a Benfica buszát, két focista megsérült

2020. június 5., péntek 09:19

Kővel dobálták meg feldühödött szurkolók a Benfica buszát, miután csapatuk 0-0-s döntetlent játszott a Tondellával a portugál bajnokságban. A busz az edzőközpontba tartott, amikor a támadás történt. A Benfica két focistája, a német Julian Weigl és a szerb Andrija Živković is megsérült az incidensben, elővigyázatosságból mindkettőjüket kórházba szállították, írja a klub közleményére hivatkozva a Sky Sports

A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy a Benficának nem sikerült ellépni a Portótól, a két csapat azonos pontszámmal vezeti a portugál bajnokságot 9 fordulóval a vége előtt. Portugáliában csütörtökön rendeztek újra meccseket a koronavírus-járvány miatti leállás óta. 

Portugáliában nem először támadnak szurkolók a csapatukra. 2018-ban 50 maszkos szurkoló betört a Sporting edzőközpontjába, majd megtámadták a játékosokat és az edzői stábot. A Sporting holland csatárát, Bas Dostot úgy fejbe vágták az ultrák, hogy több öltéssel kellett összevarrni a sebét. A támadás után a csapat meghatározó játékosai közül többen felbontották a szerződésüket, William Carvalho, Gelson, Bas Dost és Jorge Jesus edző is távozott.

Rovatok