Index Vakbarát Hírportál

Felépült súlyos sérüléséből Luis Suárez, játszhat a bajnoki rajton

2020. június 6., szombat 15:15

Az FC Barcelona uruguayi csatára, Luis Suárez még januárban szenvedett súlyos sérülést az Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-elődöntőn; a 32 éves focista térdét műteni kellett, az orvosok négy hónapos kihagyást jósoltak számára. Mivel a koronavírus-járvány miatt március óta nem rendeztek meccseket sem a spanyol bajnokságban, sem pedig a Bajnokok Ligájában, a Barcelona olcsón megúszta Suárez hiányát, végül csak 12 meccset kellett kihagynia. 

A klub szombaton jelentette be, hogy Suárez felépült sérüléséből, és akár már a június 13-i bajnoki rajton is játszhat. A Barcelona a Mallorca ellen játszik majd.

Suárez idén 17 bajnokin játszott,  ezeken összesen 11 gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában öt meccsen-három gól a mérlege. 

Rossz hír viszont a Barcelona számára, hogy Lionel Messi combsérülést szenvedett az egyik edzésen. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia, további vizsgálatok várnak vár, de elképzelhető, hogy nem lehet ott a Mallorca elleni meccsen. A bajnokságot az 58 pontos Barcelona vezeti, két ponttal megelőzve a Real Madridot. A La Liga június 13-án folytatódik, a bajnokságból még 11 forduló van hátra. 

Rovatok