Index Vakbarát Hírportál

Betelt a pohár a Bresciánál, elküldték a balhés Balotellit

2020. június 6., szombat 14:33

Az olasz sajtó szerint a Serie A-ban szereplő Brescia futballcsapata szerződést bontott Mario Balotellivel; a La Repubblica információ szerint a klubelnök Massimo Cellino hagyta jóvá a szerződésbontást. Régóta feszült volt a viszony a 29 éves csatár és a klub között, amiben nagy szerepet játszott, hogy Balotelli több edzést kihagyott, mióta engedélyezték a gyakorlások újrakezdését. 

Mario nem egy hétköznapi fiú, és az is nyilvánvaló, hogy fejben már nincs velünk. Én szeretem őt, azt gondoltam, hogy a hazai környezet és válogatottba való visszakerülés vágya jót tesz neki, de csalódnunk kellett. Hiba lenne mindenért csak őt hibáztatni, de valószínűleg ő maga is csalódott kialakult helyzet miatt

– nyilatkozta korábban a Brescia elnöke, jelezve, hogy az idény végén távozhat a csatár. Látva a fejleményeket, ez volt még az optimistább forgatókönyv. 

Balotteli 2019 nyarán szerződött a Bresciához, 19 meccsen játszott az olasz bajnokság utolsó helyén álló csapatban,  összesen 5 gólt szerzett. A  szezon elején rasszista inzultusok érték a Hellas Verona elleni mérkőzésen, ami után  le is vonult  a pályáról. Egy alkalommal edzőjével is összekapott, Fabio Grosso haza zavarta az egyik edzésről, mert nem tetszett neki Balotelli hozzáállása.  A balhéiról ismert csatár korábban  játszott az Interben és a Milanban, Angliában a Manchester Cityben és a Liverpoolban, Franciaországban pedig a Nice-ben és a Marseille-ben. Az olasz válogatottban 36 alkalommal szerepelt, 14-szer volt eredményes. 

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt olasz bajnokság június 20-án folytatódik; 12 fordulóval a bajnokság vége előtt  a Juventus áll az élen, előnye egy pont a második helyen álló Lazióval szemben. 

Rovatok