Index Vakbarát Hírportál

Legyőzte a kupadöntőst a Paks, ezzel kiejtette a Kaposvárt az NB I.-ből

2020. június 6., szombat 19:15

Nagy meglepetésre az utolsó előtti helyen álló Paks 2-0-ra legyőzte a szerdán Magyar Kupa-döntőt játszó Mezőkövesdet az NBI. 27 fordulójának szombati játéknapján. A kiesés elől menekülő Paks mindkét gólját Könyves Norbert szerezte. Az 50. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Böde Dániel ugratta ki Könyvest, aki a védők gyűrűjében lőtt a kapuba.

 14 perccel később megint egy ellentámadás végén szerzett gólt a Paks, ezúttal Hahn János hozta helyzetbe Könyvest. A 30 éves támadónak ez volt a 9. gólja az idei bajnokságban. Az idei szezonban a Paks mindhárom meccsét megnyerte a Mezőkövesd ellen, öt gólt rúgtak és egyet sem kaptak. 

Győzelmével a Paks hosszú idő után elmozdult a kiesőhelyről és feljött a 8. helyre, a Mezőkövesd maradt a harmadik. 

Ezzel biztossá vált, hogy az utolsó helyen álló Kaposvár a hátralévő 6 forduló eredményétől függetlenül kiesett az NB I.-ből. 

A Paks mellett az Újpestet, a Debrecent és a Zalaegerszeget fenyegeti a kiesés veszélye. 

A forduló másik meccsén a második helyen álló MOL Fehérvár FC a Kisvárdát fogadta. Hiába játszott veszélyesebben Bódog Tamás csapata, gólokat a Fehérvár lőtt. A Fehérvár góljait Nego és Nikolic szerezték. 2-0-ás győzelmével a Fehérvár maradt második, a Kisvárda pedig hetedik. Az Újpest házigazdaként 1:0-ra legyőzte a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvédot. 

Rovatok