Index Vakbarát Hírportál

Egy pontot ért a 60 méteres sprint a Bundesliga-újoncnak

2020. június 7., vasárnap 17:44 | aznap frissítve

Két meglehetősen gyenge formában levő csapat találkozott a Bundesliga 30. fordulójának középső, vasárnapi meccsén, amin a találkozó előtt a 14. helyen álló újonc Union Berlin fogadta a 10. Schalke 04-et. A hazaiak a meccs kezdete előtt 7, a vendégek 10 meccses nyeretlen szériában voltak, és ez egy-egy meccsel hosszabbodott mindkét oldalon, miután 1-1-gyel fújták le a vasárnapi mérkőzést.

Az viszont vigasztalhatta a tévé elé szorult szurkolókat, hogy mindkét gól elég szépre sikerült. A hazaiak a 11. percben Robert Andrich hatalmas sprintje után szereztek vezetést. A berlini támadás egy remek labdaszerzésből indult – jól látni, hogy amikor Anthony Ujah erőszakosságának köszönhetően labdához jut az Union, akkor a későbbi gólszerző Andrich még a saját térfele közepén kezdi csak meg a sprintet.

Ujah végül alig a felezővonalon túl vezette a labdát, innen adott tökéletes passzt a kontrával meglepett Schalke-védők mögé Andrichnek, aki végül a tizenhatoson belülre érve egyből tüzelt, pontosan.

A Schalke válasza a 28. percben jött, az angol Jonjoe Kenny lőtt nagyjából 20 méterről bombagólt a jobb sarkot megcélozva.

Az 1-1-es döntetlennel egyik csapat sem járt túl jól, a Schalke maradt a 10., az Union Berlin (ideiglenesen) feljött a 13. helyre, majd az Augsburg és a Köln 1-1-es döntetlenje miatt előbbi csapat visszalökte őket a 14. pozícióba.

A mérkőzés előtt a két csapat a játékvezetővel és annak segítőivel együtt térdeltek le, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a rasszizmus elleni harcra.

Bundesliga, 30. forduló, vasárnapi eredmények

Rovatok