Index Vakbarát Hírportál

Két perc alatt kettőt vágott a Fradi a DVTK-nak, a második piszok nagy gól lett

2020. június 7., vasárnap 22:56

Számtalan helyzetet hozott az NB I. 27. fordulójának zárómeccsén az első félidő a címvédő Ferencváros és a negyedik helyezett Diósgyőr között, a gólra, pontosabban gólokra viszont a második félidő elejéig várni kellett.

Ekkor a bajnoki listavezető Ferencváros pörgette fel magát, és tulajdonképpen két jó perccel el is döntötték a mérkőzést. Az 54. percben Franck Boli használta ki, hogy a DVTK egyik játékosa – a felvételek alapján Mirko Ivanovski – csúnyán beragadt egy szögletet követő beívelésnél, elég könnyű gólhelyzetet teremtve a lesvonalat tartó többi védő mögött a Fradi-csatárnak. Azt nem tudni, hogy a gól előtt Eldar Ćivić lőni akart-e, vagy eredetileg is passznak szánta a labdát, az eredményen viszont ez nem változtat.

Egy perc is alig telt el a gól után, amikor a Fradi egy újabb védelmi hibát, ezúttal egy eladott labdát használt ki (Sigér volt, aki elszedte azt a diósgyőriektől), és a jobbról középre induló Olekszandr Zubkov parádésan nagy gólt lőtt. Az ukrán játékos lövése majdnem tökéletesen csapódott a hosszú felső felé, a kapus Branislav Danilović ugyan bele tudott kapni, de hárítania már nem sikerült.

A mérkőzés végére Budapest nagy részéhez hasonlóan a Groupama Arénát is elkapta egy nagy zivatar, de ez sem lassította le a címvédőt – a 83. percben Botka Endre állította be a 3-0-s végeredményt egy szöglet utáni csúsztatással.

3-0-s győzelmével a Fradi továbbra is 9 ponttal vezet a második helyezett Fehérvár előtt, a bajnokságból még hat forduló van hátra.

Rovatok