Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai két gólpasszt vállalt a 6-0-s kiütésből

2020. június 7., vasárnap 19:09

Fontos fordulóban hengerelt a Szoboszlai Dominikkal felálló Red Bull Salzburg az osztrák Bundesligában – a sorban hetedik bajnoki címére hajtó salzburgi csapat a Hartberg 6-0-s kiütésével növelte 7 pontra az előnyét, kihasználva, hogy velük párhuzamosan 3-3-as döntetlent játszott egymással a második helyezett Wolfsberger AC és a LASK Linz.

A salzburgi henger elég gyorsan beindult, hiszen a 11. percben már 3-0-ra vezettek. Patson Daka a 4. és a 11. percekben is betalált, a két gól között Enock Mwepu is eredményes volt. Daka második találatát Szoboszlai Dominik passza készítette elő.

A Szoboszlai-Daka összjáték a folytatásban is eredményesnek bizonyult, a páros a második félidő legelején, a 46. percben újabb gólt hozott össze: Szoboszlai szemfülesen csapott le egy szerencsétlenül eltalált labdára, majd a labdaszerzés utáni passzából Daka akrobatikus mozdulattal volt eredményes. Ezzel egyébként már 5-0 volt az állás, miután az első félidő hajrájában Sekou Koita is betalált.

Szoboszlai közel járt ahhoz, hogy mesterhármast érjen el gólpasszokból, de a második salzburgi találatnál nem jegyezték fel előkészítőnek Mwepu gólja előtt – talán jogosan maradt ki ekkor a jegyzőkönyvből, a zambiai játékos ugyanis mintha elvesztette volna legalább egy pillanatra a labdát, hogy a védők között cselezett.

A 6-0-s végeredményt végül Noah Okafor állította be a 90. percben, Szoboszlai Dominik 61 perc játéklehetőséget kapott.

Mivel a Wolfsberger és a LASK csak egy-egy pontot gyűjtött a 3-3-as döntetlennek köszönhetően, a Salzburg előnye 7 pontra nőtt az élen hat fordulóval a rájátszás vége előtt. A dobogós küzdelmekbe este beszállt a Rapid Wein is, amely 4-0-ra verte a Sturm Grazot, és ezzel beérte pontszámban a szintén 23 pontos, a pontegyenlőség ellenére a második helyét megtartó Wolfsbergert.

Rovatok