Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb öröm feljutni a Budafokkal, mint Ausztráliában bajnokságot nyerni

2020. június 9., kedd 09:55

A Budafok tulajdonosa, az ausztrál-magyar Bélteky Róbert azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy a frissen feljutott klub szeretné megvetni a lábát a hazai élvonalban, és ennek megfelelően a költségvetése nem fog kilógni lefelé. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) május elején döntött úgy, hogy az NB II. küzdelmeit félbeszakítja, és az aktuális sorrend alapján hirdeti ki a végeredményt. Az MTK mögött így a második helyen álló Budafok biztosította a helyét a legjobbak közt.

Béltekynek nagy boldogságot okozott a szereplés, mert a másodosztályban sem tartozott a tehetős klubok közé a Budafok. Jobban örült ennek a sikernek, mint mikor Ausztráliában a Melbourne egyik tulajdonosaként bajnokságot nyert.

Bélteky kettős állampolgár, sok üzleti érdekeltsége van nemcsak Magyarországon, hanem a térségben is. Itthon 12 parkolóházat üzemeltet, a világban több mint négyszázat. Régi vágya volt, hogy szerepet vállaljon a magyar futballban, és a felcsúti akadémia felügyelő bizottságának elnöke, Jakab János a Széchenyi fürdőben ajánlotta neki egyik korábbi csapatát, a Budafokot.  

A tulajdonos az év felét tölti az országban, és a csapat meccseinek hetven százalékát a helyszínen látta.

Rovatok