Index Vakbarát Hírportál

Tőzsér: Nem méltó az, amit ebben a mezben teljesítünk

2020. június 10., szerda 15:42

Nagy bajban van a Debrecen, öt fordulóval az NB I. vége előtt kieső helyen állnak. Utolsó tíz bajnokijukból mindössze kettőt tudtak megnyerni, a bajnokság újraindulása óta nyeretlenek, legutóbb kedden, a szintén a kiesés elől menekülő Újpesttől kaptak ki 3-1-re. A szurkolók nehezen emésztik meg a csapat gyenge szereplését, a Kaposvár elleni otthoni 1-1 után 250 dühös ultra kérte számon a játékosokat. 

Az utóbbi évtized talán legsikeresebb csapata a Debrecen, nem méltó az, amit mi ebben a mezben teljesítünk, és ami eredményekben meg is mutatkozik. Rettentően nehéz a helyzetünk, öt meccs van még hátra

– nyilatkozta az M4 Sportnak az Újpest elleni vesztes meccs után Tőzsér Dániel, a Debrecen csapatkapitánya. A debreceni focisták a meccs lefújása után kimentek a szurkolókhoz megköszönni a biztatásukat. Tőzsér azt mondta, semmit sem tudtak számukra mondani, csak azt, hogy rettentően sajnálják a szereplést. Tőzsér decemberben nagyon hasonló szavakkal értékelte csapata teljesítményét; akkor azt mondta, soha nem volt még olyan mély gödörben, mint a Debrecennel, teljesítményük nem méltó a klubhoz. Akkor még 8. volt a Debrecen, kevés előzte a kieső helyen álló csapatokat.

A sorozatos kudarcokba belebukott a decemberben kinevezett Vitelki Zoltán, helyét Kondás Elemér vette át, akivel korábban kétszer nyert bajnokságot és Magyar Kupát a csapat. Kondás az Újpest elleni meccsen tért vissza, valószínűleg jobb kezdésben reménykedett. A Debrecen a következő fordulóban a Puskás Akadémiával játszik hazai pályán. 

Rovatok