Index Vakbarát Hírportál

Engedélyezték a derbit, a városi rivális pályáján lehet bajnok a Liverpool

2020. június 10., szerda 12:26

Engedélyezték az Evertonnak, hogy saját stadionjában, a Goodison Parkban játssza meccseit a Premier League újraindulása után, írja a BBC. Ez azt jelenti, hogy a június 21-i liverpooli városi derbit is az Everton pályáján, nem pedig semleges helyszínen rendezik meg.

A Liverpool azon  a meccsen biztosíthatja be először a bajnoki címét, ezért sem volt mindegy, hogy hol lesz a mérkőzés.

A Liverpool szintén zöld utat kapott, tehát az Anfielden fogadhatja az ellenfeleket. Nézők viszont így sem lehetnek a stadionokban, a meccsek zárt kapusak lesznek. 

A bajnokság újraindulásáról folytatott egyeztetések során felmerült, hogy a meccseket semleges helyszíneken, 8-10, előre kiválasztott stadionban rendezik meg. Ezzel azt akarták elkerülni a hatóságok, hogy a szurkolók az utcán gyülekezzenek, növelve ezzel a fertőzésveszélyt. Az elképzelés végül a klubok tiltakozása miatt nagyrészt megbukott, a hírek szerint így is lesznek olyan meccsek, amelyeket a rendőrség kérésére semleges pályán kell majd lejátszaniuk a csapatoknak.

Három hónapos szünet után június 17-én folytatódik a Premier League,  aznap Manchester City–Arsenal- és  Aston Villa–Sheffield United-meccseket rendeznek. A bajnokságból még 8-9 forduló van hátra, július 25-én rendezhetik az utolsó fordulót, egyelőre a 32. fordulóig, július 2-ig van kész a pontos menetrend. Liverpool  egy meccsel többet játszva 25 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a második Manchester City előtt. Amennyiben a City kikap az Arsenaltól, a Liverpool már az Everton elleni győzelemmel bajnok lehet. A Liverpool 30 év nyert utoljára bajnoki címet. 

Rovatok