Index Vakbarát Hírportál

A koronavírussal viccelt a Tottenham sztárja, emiatt bukta a ManUtd elleni rangadót

2020. június 11., csütörtök 15:19

Egy meccses eltiltást kapott, ezért nem játszhat június 19-én a Manchester United elleni bajnokin Dele Alli, a Tottenham Hotspur középpályása, írja az MTI.

Az angol válogatott középpályás azért kapta a büntetést, mert februárban a közösségi médiában olyan videót posztolt, amelyen maszkot viselve a koronavírus-járvány kapcsán gúnyolódott egy ázsiai megjelenésű férfin a repülőtéren.

Ugyan a 24 éves futballista később bocsánatot kért tettéért, de az angol szövetség mellékbüntetésként 50 ezer fontra is megbírságolta és nevelési céllal részt kell vennie egy felvilágosító tanfolyamon is.

Alli a csütörtöki ítélet nyomán jövő pénteken nem léphet pályára a Manchester United elleni rangadón, amely ráadásul mindkét csapat számára fontos lesz a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyekért zajló küzdelemben. A Tottenham 41 ponttal a 8. helyről várja a folytatást, a Manchester United 45 ponttal az 5. helyen áll.

Az angol bajnokság, a Premier League március 13. óta szünetelt a koronavírus-járvány kitörése miatt, június 17-től azonban folytatódik a szezon.

Rovatok