Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo most kihagyott, de februárban belőtt egy 11-est, így kupadöntős a Juventus

2020. június 12., péntek 23:13 | aznap frissítve

Péntek este Torinóban a Juventus és az AC Milan játszotta az Olasz Kupa elődöntőjének első visszavágóját (a másik elődöntőben a Napoli és az Inter játszik egymással oda-visszavágós meccset). Az első, milánói meccset még februárban rendezték, akkor a milanos Rebic 61. perces gólját C. Ronaldo a 91. percben, büntetőből egyenlítette ki.

A mostani meccsen ismét ők ketten játszottak a főszerepet, és bár mindketten negatív hősök lehettek volna, csak egyikük lett az.

A 15. percben ugyanis a Juventus ismét 11-est kapott, videózás után Conti kezezése miatt ítélte meg a játékvezető. Ronaldo viszont most csak a kapufát találta el, így maradt a 0-0-s állás. A Milan azonban csak pillanatokig örülhetett: a kihagyott büntetőt követően előrevágott labdáért mozduló Rebic ugyanis előrenyújtott lábbal beleszállt a juvés Danilóba, így a horvát játékost azonnal kiállították.

A hosszabbítással együtt csaknem 80 percig emberelőnyben játszó Juventus ezután végig dominálni tudta a meccset, a Milannak elvétve volt csak gólszerzési lehetősége (az első félidőben kaput eltaláló lövésig sem jutottak). A Juventus így simán, bár végül csak két döntetlennel, Ronaldo idegenben lőtt februári góljával jutott a döntőbe.

Az ellenfelük az Inter-Napoli párharc továbbjutójából kerül ki. Az első, szintén februári meccset Milánóban is megnyerte a nápolyi csapat 1-0-ra, így a szombati hazai visszavágónak jóval könnyebb helyzetben van, mint ellenfele. A Juventus legutóbb 2018-ban nyert Olasz Kupát, a Napoli 2014-ben, az Inter 2011-ben.

Rovatok