Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus-fertőzések miatt csúszik a koronavírus miatt márciusban leállított román bajnokság folytatása

2020. június 12., péntek 17:28 | aznap frissítve

Ma, június 12-én indult volna újra a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett román élvonalbeli futballbajnokság. Azonban egyből ezt a péntek esti Universitatea Craiova–FC Botosani nyitómeccset halasztani kell, mert a vendégek csapatorvosának, majd a Botosani egy 17 éves játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje.

Az összecsapásra tíz órát utazó, 34 fős botosányi csapat – a játékosok és a stábtagok – hazaindultak, és otthon mindannyiukra karantén vár.

Az MTI felidézi: a szombatra tervezett Dinamo Bucuresti–Chindia Targoviste-összecsapást szintén hasonló okból kellett elhalasztani, ott a hazaiak egyik tisztségviselőjének lett pozitív a koronavírustesztje.

A márciusban leállított román futballban a csütörtöki volt az első koronavírusos eset, miközben eddig már 21 404 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván az országban (az áldozatok száma 1380).

A két érintett csapat bajnoki találkozóit a járványügyi vizsgálat befejezéséig nem lehet megrendezni.

Az Universitatea Craiova és az FC Botosani a 26 fordulós alapszakaszt követően –előbbi a 2., utóbbi a 3. helyen zárt – a hatcsapatos felsőházi rájátszásba került, ahol két fordulót tudtak megrendezni, mielőtt felfüggesztették volna az idényt.

Rovatok