Index Vakbarát Hírportál

Egy percet sem kellett várni a Barcelona első góljára

2020. június 13., szombat 22:24

A Barcelona Mallorcán, szombat este tíz órakor kezdte újra a spanyol bajnokságot. A mostani, 28. fordulót az élen kezdő katalánok egy nagyon gyors góllal kezdték a meccset.

Vidal fejesgólja

Úgy tűnt, hogy a Mallorca megszerzi a labdát saját térfelén, de a labdavesztés után a holland de Jong Albához passzolt, aki a bal oldalról ballal középre ívelt, a nagy lendülettel érkező Arturo Vidal pedig hét méterről a kapuba fejelt.

A Barcelonában Griezmann és Messi mellett helyet kapott a csatársorban a télen külön engedéllyel a Leganestől igazolt Martin Braithwaite. A dán csatár nemcsak pályán volt, hanem az első félidő vége előtt belőtte első gólját a katalánok színeiben. Messi fejjel rakta elé a labdát, ő pedig kilenc méterről állítgatás nélkül a léc alá vágta, a kapus mozdulni sem tudott rá. 

A második félidőben a Mallorca játéka visszaesett, a Barca a hajrában pedig fölényessé tette a sikerét. Előbb Jordi Alba fejezett be egy szép támadást, a negyedik gólt pedig Messi lőtte. Az uruguayi Luis Suarez sérülése már a múlté, csereként beállt, a gólpasszt tőle kapta az argentin a 93. percben.

Az éllovas Barcelona 61 pontos, a Real Madrid 56 pontnál tart, de vasárnap fogadja az Eibart.

Rovatok