Index Vakbarát Hírportál

Kiakadtak a zárt kapus spanyol meccsre belógó, szelfizgető szurkoló miatt

2020. június 14., vasárnap 15:31

A spanyol futballszövetség vasárnapi közleményében ítélte el annak a szurkolónak az akcióját, aki szombat este belógott a Mallorca-Barcelona zárt kapus bajnoki mérkőzésre, majd a pályára is beszaladt, mert közös fotókat akart a játékosokkal. 

Azt írják, hogy elítélik a történteket, és eljárást kezdeményeznek az ügyben, mivel a szurkoló a járványügyi előírásokat megszegve, mások egészségét is veszélyeztette, amikor a pályára rohant. A francia férfit végül a biztonsági személyzet kapcsolta le. 

A kihallgatásakor elmondta, hogy előre eltervezte az akciót, mert mindenáron találkozni akart Lionel Messivel, akinek a nagy rajongója. Jordi Albával végül közös fotót is készített a pályán, de a hírek szerint a rendőrök kitöröltették vele a képeket. A stadionba egyébként úgy jutott be, hogy átmászott egy kétméteres kerítésen. A Mallorca külön vizsgálatot indított a történtek miatt. 

A koronavírus-járvány miatt több hónapot állt a spanyol bajnokság is, melyet szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdtek újra, a szombat esti Mallorca-Barcelonára is csak nagyjából kétszáz ember mehetett be. 

(Sport.es, MTI)

Rovatok