Index Vakbarát Hírportál

A forduló gólját vágta az Újpest légiósa

2020. június 14., vasárnap 23:13

A MOL Fehérvár 2-2-es döntetlent játszott a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén vasárnap, közölte az MTI. Ahogy a távirati iroda fogalmazott, a kiesés elől menekülő Újpest FC kétszer is hátrányból állt fel.

A fehérváriak hátránya így négy fordulóval a vége előtt 11 pont a Ferencvárossal szemben, így a zöld-fehérek kedden a kupagyőztes Budapest Honvéd vendégeként bebiztosíthatják fennállásuk 31. bajnoki címét.

Jobban kezdte a meccset a házigazda, Lyes Houri révén kapufáig jutott. A kiesés elől menekülő Újpest masszívan védekezett, a megszerzett labdával pedig igyekezett gyorsan a fehérvári kapu elé jutni. A labdát jóval többet birtokló Fehérvár a szünet előtt megszerezte a vezetést, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kire Ristevski vétett öngólt.

A második félidőt aktívabban kezdte a fővárosi gárda és Obinna Nwobodo bombagóljával kiegyenlített, alighanem ez volt a forduló legnagyobb gólja. 

Nem kellett sokat várni arra, hogy ismét vezessenek a hazaiak, Nikolics Nemanja fejelt gólt közelről. Nem adták fel a fővárosiak, másodszor is egalizáltak, ezúttal Jonathan Heris jóvoltából. A végéig hátralévő időben mindkét együttes megpróbálta megszerezni a győzelmet és a három pontot jelentő találatot, de egyiknek sem sikerült, így maradt az igazságos döntetlen.

És jöjjön akkor a szikár, meccsleíró sportos szaknyelv:     

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 2-2 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 1479 néző, v.: Solymosi.

Gólszerzők: Ristevski (41., öngól), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)

Sárga lap: Juhász R. (44., a kispadon), Fiola (83.), illetve Pauljevic (28.), Perosevic (37.)

Rovatok