Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea kedvéért mond le a BL-ről a legjobb német csatár

2020. június 18., csütörtök 11:41

Ami már hetek óta nyílt titok volt, azt most hivatalosan is bejelentette a Chelsea: leigazolták az RB Leipzig német válogatott támadóját, Timo Wernert.

Az angol klub honlapján számolt be arról, hogy mindenben megegyeztek a 24 éves játékossal, aki július 1-jétől csatlakozik a londoni csapathoz, amelyhez a BBC szerint öt évre írt alá. Werner volt klubja, az RB Leipzig is megerősítette a klubváltást, azonban további részleteket nem hoztak nyilvánosságra az átigazolásról. A hírek szerint a Chelsea kifizette Werner több mint 50 millió eurós kivásárlási záradékát.

Az viszont leszögezték, hogy Werner már biztosan nem fog játszani a Bajnokok Ligája augusztusi folytatásakor.

A több támadó poszton is bevethető Timo Werner a VfB Stuttgartnál nevelkedett, itt is mutatkozott be 17 évesen a Bundesligában, 2013-ban. A Stuttgartban összesen 103 meccsen játszott és 14 gól szerzett, majd 2016 nyarán a feljutó RB Leipzighez igazolt 14 millió euróért. A lipcsei csapatban négy szezont töltött, és 157 meccsen 93 gólt szerzett eddig. A német válogatottba 2017-ben hívta be először Joachim Löw szövetségi kapitány, tagja volt a 2018-as világbajnokságon leszereplő együttesnek is. A válogatottban 29 meccsen 11 gól a mérlege.

Jelenleg ő a német futball első számú csatára.

Az idei Werner pályafutásának eddigi legjobb szezonja, a Bundesligában 26 góllal áll Robert Lewandowski mögött a góllövőlista második helyén, a BL-ben 8 meccsen 4 gólt szerzett, ám ezt már nem fogja tovább gyarapítani. A Lipcsében még két mérkőzésen játszhat, szombaton a Dortmund, majd június 27-én az Augsburg ellen.

Rovatok