Index Vakbarát Hírportál

Úgy kiütötték a Manchester City védőjét, hogy kórházba került

2020. június 18., csütörtök 10:56

A Manchester City 19 éves spanyol hátvédje, Eric García olyan szerencsétlenül ütközött össze kapusával, Edersonnal az Arsenal ellen 3-0-ra megnyert bajnokin, hogy az ápolás után kórházba kellett szállítani, írja az MTI.

García a 80. percben éppen egy Arsenal-akciót próbált megakadályozni, amikor a tizenhatos előterében a kapujából kifutó Ederson két kézzel kiütötte a másik irányba néző csapattársát. Garcíát - aki eszméleténél volt - hosszasan ápolták, majd oxigénmaszkban levitték és egyből kórházba szállították.

„Aggódunk Ericért, akire azonnali vizsgálatok várnak” - mondta még a mérkőzés után Josep Guardiola, a City edzője, aki hozzátette, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a játékos egy-két éjszakát a kórházban tölt majd, de bíznak benne, hogy nem szenvedett súlyos sérülést.

García 2017 nyarán igazolt a Barcelona korosztályos csapatától a Manchester Cityhez, az idei szezonban pedig ez volt a hetedik bajnoki mérkőzése, amelyen játszott. A címvédő City ezzel a győzelemmel 60 ponttal a második helyen áll a Premier League-ben, 22 pont a hátrányuk a Liverpoollal szemben. A 40 pontos Arsenal a kilencedik, 8 ponttal vannak elmaradva a BL-indulást érő, negyedik helyen álló Chelsea-től.

Rovatok