Index Vakbarát Hírportál

Nem áll sorfalat az Újpest a bajnok Fradinak

2020. június 19., péntek 10:10

A nyugat-európai futballban megszokottal szemben nem lesz szombaton sorállás a frissen bajnoki címet nyerő Ferencvárosnak, tudta meg a Blikk, megkérdezve a Fradi szombati ellenfelét, az Újpestet. Az európai fociban megszokott, hogy ha egy csapat még a bajnokság lezárása előtt elhódítja a bajnoki címet, akkor a következő fordulóban az ellenfél sorfallal köszönti az új bajnokot.

A Fradi kedden, a Budapest Honvéd legyőzésével megszerezte a 31. bajnoki címét, szombaton pedig az Újpest ellen játszanak, őket kérdezte meg a Blikk, számíthatnak-e a szurkolók sorfalra.

Az Újpest FC nem áll sorfalat az FTC labdarúgóinak a szombati találkozó előtt. Egyrészt a járványügyi korlátozások ezt nem teszik lehetővé, másrészt pedig, ahogy tavaly, úgy idén sem szeretnénk az ünneplésben részt venni

– írták a Blikk kérdésére.

„Sajnáljuk, ha itthoni sorfalat említünk, akkor a Paks, ha nyugat-európait, akkor a Sevilla, a Liverpool vagy a Chelsea példáját nem követi az Újpest. Persze, a tiszteletadástól függetlenül mi nagyon tudunk örülni a 31. bajnoki címünknek” – reagált az újpesti közleményre Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója. Orosz a Paks említésével a 2016-os bajnokavatásra utalt, amikor a paksi csapat sorfallal köszöntötte őket.

Nem az Újpest az első, amely nem hajlandó egy ősi riválisnak sorfalat állni, pár éve például a Real Madrid is makacskodott a Barcelona bajnoki sikerénél.

Rovatok