Index Vakbarát Hírportál

Benzema gálájával nyert a Real Madrid

2020. június 19., péntek 00:06

A Real Madrid 3-0-ra győzte le a Valenciát a spanyol futballbajnokság 29. fordulóban, így továbbra is listavezető Barcelona sarkában van a második helyen. 

A Barca a forduló előtt kétpontos előnyben volt, így a Madrid könnyen leszakadhatott volna a katalánoktól egy vereséggel. A Real az első órában nem is tudott gólt szerezni, a nyolcadik helyről ellépni próbáló Valenciának volt kedvező az eredmény. 

A Madrid saját térfelének közepén szerzett labdát, és egy gyors kontrával máris előnyben volt. A védők mögé kerülő Hazard passzol Benzemához, aki aztán a kapuba is talált a 61. percben.

A 74. percben a balszélen Mendy volt kellően erőszakos, simán otthagyta a védőjét, beadásába pedig Asensio belsőzött bele jó ütemben közelről, máris 2-0- volt a Realnak.

A meccs hajrájára kinyílt a Valencia, és a 86. percben ezt ki is használta a hazai csapat. A jobbszélen Asensio került előnybe, de inkább visszapasszolt a középen érkező Benzemának, aki a levegőben vette le a labdát, majd egy technikás lövéssel megszerezte második gólját.

A Valencia még inkább szétesett, a Sergio Ramost aprító Kang-in Lee-t a 89. percben kiállította a bíró, és ez is volt a meccs utolsó fontos mozzanata.

Rovatok