Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund klubrekorddal vitte el az ezüstöt Gulácsiék elől

2020. június 20., szombat 17:50

Az utolsó két fordulójához ért a német futballbajnokság, vagyis a Bundesliga, amiben a bajnoki cím sorsa ugyan eldőlt már, a Bayern München mögött viszont még maradt izgalom, és hogy ez egyenlő esélyeket teremtsen a csapatok között, a 33., utolsó előtti fordulóban már egyszerre rendezték az összes mérkőzést.

A nap csúcsrangadója a harmadik helyezett RB Leipzig és a hozzájuk látogató, a második helyen álló Borussia Dortmund összecsapása volt, melyen a hazaiaknál Gulácsi Péter védett. A tét a két csapat között az ezüstérem esetleges sorsa volt, ám azzal, hogy a Leipzig kikapott otthon, eldőlt, hogy a Borussia Dortmundé lesz a 2020-as ezüstérem. A bronz helye viszont még nem biztos, a Leipzig jelenleg 63 ponttal áll a 3. helyen, de szorosan a nyomukban jön a szombaton győzelmet szerző Borussia Mönchengladbach 62 ponttal. (Az utolsó fordulóban Gulácsiék a kiesést és osztályozót elkerülő Augsburghoz mennek, a Mönchengladbach a Herthát fogadja majd.)

A szombati 2-0-s győzelmével a Dortmund klubrekordot döntött, 84 gólnál járnak már az idei szezonban, ez a legtöbb, amit a csapat egy idényen belül szerzett.

Lewandowski újra történelmet írt

A Sallai Rolanddal a kezdőben felálló Freiburg nem tudta megakasztani a már biztosan bajnok Bayern München lendületét, a hazaiak 3-1-re nyertek. A három gólból kettőt Robert Lewandowski szerzett (az elsőnél pedig ő adta a gólpasszt Joshua Kimmichnek), amivel a lengyel csatár a Bundesliga eddigi legjobb szezonját hozta össze a külföldi játékosokat nézve, hiszen már 33 gólnál jár.

Szalai Ádám bő 25 percet kapott a Mainzban, de az erőfeszítései nélkül is simán, 3-1-re nyertek a Werder Bremen ellen, ezzel pedig kiharcolták a bennmaradást. A forduló legtöbb gólt hozó meccsén a Wolfsburg idegenben verte 4-1-re a Schalkét.

Eredmények

Borítókép: Az RB Leipzig elleni gólját ünneplő Erling Braut Haaland. Fotó: Reuters

Rovatok