Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Márton egy igazi állat, Palkónak váltania kell

2020. június 21., vasárnap 10:34 | aznap frissítve

Márton egy „igazi állat”, ugyanakkor „intelligens futballista”.

Így jellemezte 18 éves fiát Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya egy magyarországi barátságos focitornán az M1 csatornának. 

Azt sajnálja, hogy fia még nem léphetett pályára a Hertha első csapatában, és úgy néz ki, ebben a szezonban már nem is fog, mert csütörtökön kisebb bokasérülést szenvedett.

A legidősebb fia, Palkó jelenleg a Hertha második csapatában játszik, de Dárdai szerint jót tenne neki, ha elkerülne egy másik csapatba, hogy megfelelő játéklehetőséghez jusson, mert

akkor még lehet belőle valami. 

„Fizikálisan nem kapott olyan géneket”, mondta Palkóról az édesapja, aki szerint a 21 éves focista egy holland vagy svájci csapatban rendszeresen játszhatna. 

Arról is beszélt Dárdai, hogy már nagyon várja, hogy ismét munkába álljon a Hertha BSC utánpótlásában, az elmúlt egy évben volt ideje kipihennie magát. „Feltöltődtem, sok mérkőzést néztem, sokat hospitáltam, a vírus miatt ugyanakkor a vége nem úgy sikerült, mint terveztem, még egy-két helyre el akartam jutni” – fogalmazott a tréner, aki a következő szezontól a Hertha U16-os csapatának edzője, és a klub utánpótlás-koordinátora lesz.  

Azt mondta, egyáltalán nem bánja, hogy 172 Bundesliga-mérkőzés után ismét az utánpótlásban helyezkedik el, mert ebben is megtalálja a kellő motivációt. Az U16-osoknál ráadásul a legkisebb fiát, Bencét is edzheti majd.

Az MTI beszámolója szerint Dárdai múlt csütörtökön utazott családjával Magyarországra, miután a járvány alatt bevezetett utazási korlátozásokat feloldották. 

Rovatok