Index Vakbarát Hírportál

A liverpooli derbi csapatai a rasszizmus ellen térdeltek

2020. június 21., vasárnap 22:27

Nulla-nullás döntetlent játszott egymással a két liverpooli csapat, az Everton és a Liverpool.

Az újrainduló Premier League 30. fordulójának vasárnap esti meccse egy klasszikus, de nézők nélküli derbi lett, a két liverpooli klub, az Everton és az FC Liverpool csapott össze. A nagy Liverpool karnyújtásnyira van a bajnokságnak, és több mint kétszer annyi pontja volt, mint az Evertonnak, de így sem mehetett biztosra, mert a hazai csapat legutóbbi hét meccsén veretlen volt. 

A meccs erős üzenettel indult, mindkét csapat és a bíró Mike Dean is letérdelt a kezdőkörben, utalva George Floyd halálára és a rasszizmus elleni, Black Lives Matters (A feketék élete is számít) mozgalomra. 

Az első félidő elején mindkét csapaton érződött a három hónapos kihagyás, csak félóra múltán indult be a játék, a 35. percben a Liverpool-csatár Firmino került nagy helyzetbe, de kapu mellé lőtt, majd Fabianho egy szabadrúgásból veszélyeztetett. 

A második félidőben is a Liverpool birtokolt többet a labdát, de a befejezéseik nem voltak pontosak. A félidő végén már az Everton tűnt veszélyesebbnek Calvert-Lewin és Sigurdsson lövését is védenie kellett Alisson kapusnak, majd Davies lőtt egy kapufát.

A döntetlennel a Liverpool továbbra is óriási előnnyel vezet a bajnokságban, a második, hétfőn játszó Manchester City 23 pontos lemaradásban van. A Liverpool a következő fordulóban már bajnok lehet, már ha a ManCity kikap a Burnley-től, vagy döntetlent játszik vele.

Eredmények:

szombaton játszották:    

    pénteken játszották:

    hétfőn játsszák:

Rovatok