Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid leelőzte a Barcelonát

2020. június 22., hétfő 00:21

A Real Madrid 2-1-re verte a Real Socieadadot a spanyol futballbajnokság 30. fordulójában, és a győzelemmel pontszámban beérte a Barcelonát, és az egymás elleni eredményeknek köszönhetően már vezet is a La Ligában.

A Barcelona szombaton 0-0-t játszott a Sevillával, ezzel nyílt lehetőség a Madridnak arra, hogy még szorosabbá tegye a bajnoki címért folyót versenyt.

A hazai pályán játszó Socieadad próbálta meglepni a Madridot a meccs elején, de utána Zidane csapata vette át az irányítást, igaz az első félidőben nem sok helyzetig jutottak.

A második félidő elején Vínicius Juniornak rúgtak oda az ötösön a Sociedad-védők, az ezért járó büntetőt pedig Sergio Ramos lőtte be.

A 70. percben már 2-0-ra ment a Madrid. A 16-os jobb oldalán Valverde keverte meg a védelmet, majd beívelt középre Benzemához, ő is húzott párat, majd laposan lőtt a kapuba. A gólját videózni kellett, mert gyanús volt, hogy kézzel vette le a beadást. A bírók azonban szabályosnak látták a találatot. 

Egy gólt viszont nem adtak meg, nem sokkal korábban a sociedados Januzaj talált kapuba, de Mikel Merinót mindeközben lesen látták.

A hazai csapat a végén aztán szerzett egy gólt, a 83. percben Mikel Merino vágta a felső léc alá a labdát közelről.

La Liga, 30. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok