Index Vakbarát Hírportál

Méltó rá, ezért kapott diplomata-útlevelet Dzsudzsák Balázs

2020. június 23., kedd 07:58

Dzsudzsák Balázs válogatott futballista május elején tért vissza Magyarországra az Egyesült Arab Emírségekből a  külügyminisztérium segítségével. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott csapatkapitányként diplomata-útlevéllel rendelkezik. A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes Magyar Levente miniszterhelyettesi államtitkárnál kérdezett rá, hogy miért kapott Dzsudzsák diplomata-útlevelet, írja a 444.hu.

Magyar Levente válasza szerint 

Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata-útlevélre.

Cikkében a 444.hu felidézi, hogy az előírások szerint azok kaphatnak ilyen típusú okmányt, akik diplomáciai küldetést teljesítenek. Azt nem árulta el a minisztérium, hogy Dzsudzsák esetében mi volt az.

A járványügyi előírások szerint két hét házi karantén várt volna Dzsudzsákra hazatérése után, de Orbán Viktor fotója  lebuktatta , hogy ezt nem töltötte le. A focista később az egyik Magyar Kupa-elődöntőn is feltűnt Szijjártó Péter külügyminiszter társaságában, majd a Deák téri kettős gyilkosság miatt szerveződött tüntetésen is megjelent; a Magyar Nemzet cikke szerint ő nyugtatgatta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) épülete előtt összegyűlt szélsőjobbos szurkolókat. 

A 109-szeres válogatott Dzsudzsák jelenleg az al-Ain játékosa, a jövője még bizonytalan. A klub nemrég arról számolt be, hogy mást keresnek a posztjára, az edző nem számol a magyar játékossal. Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben, előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került mostani csapatához, az al-Ainhoz. A koronavírus-járvány miatt lefújták az Egyesült Arab Emírségek bajnokságát, nem hirdetnek bajnokot idén.

Rovatok