Index Vakbarát Hírportál

Bin Laden fotója került a Leeds stadionjába

2020. június 25., csütörtök 11:07

Kínos helyzetbe került a Leeds United futballcsapata, írta az MTI. Az egykori terroristavezér, Oszama bin Laden fotója került ki ugyanis a stadionba, amit gyorsan eltávolítottak. A Leeds stadionjában még nem játszottak meccset, csak a szombati, Fulham elleni rangadóra készülnek, és már a díszítésnél kiderült a hiba.

A három hónapos kényszerszünet után Angliában zárt kapuk mögött rendezik meg a 2019/20-as szezon hátralévő meccseit. Az üres arénákba több klub is szurkolóinak kinagyított fotóját ragasztja a székekre. 

A Leedsnél 15 ezer rajongó képét tették a lelátóra, amiért mindenkinek 25 fontot kellett fizetnie. Az akciót lelkesen fogadták a hívek, a klub pedig ígéretének megfelelően felragasztotta a képeket az ülésekre, de nem vették észre, hogy a 15 ezerből az egyik a 2011-ben meghalt terroristavezér fotója. 

A csapat egyik drukkere szerdán Twitter-oldalán jelezte a klubnak, hogy Bin Laden mellett van a fotója a stadionban. A vezetők ezek után azonnal intézkedtek, leszedték a képet, egyúttal mindenkit biztosítottak róla, hogy többet nem fordulhat elő hasonló eset.

Nem a leedsi az első ilyen ügy, nemrég ugyanis egy ausztrál rögbi bajnoki mérkőzésen bújt meg Harold Shipman brit sorozatgyilkos képe a drukkerfotók tengerében.

A Leeds feljutó, második helyen áll tíz fordulóval az angol másodosztály zárása előtt.

Rovatok