Index Vakbarát Hírportál

Az Atalanta bombázója kétszer is ledermesztette a kapust

2020. június 28., vasárnap 22:06

Az Atalanta 3-2-re győzte le az Udinesét az olasz futballbajnokság 28. fordulójában, és hosszú idő után az első olyan klub, ami 28 forduló után átlépte a 80 gólos határt a Serie A-ban. Utoljára a Fiorentina szárnyalta túl ezt ilyen rövid idő alatt, az 1958/59-es szezonban jött ez össze, majd 96 gólig jutott.

Az Atalanta jó eséllyel ezt a csúcsot is megdönti, hiszen még tíz forduló van hátra. Az Udinese ellen gyorsan vezetést szerzett a bajnokság negyedik helyén álló klub, Zapata már a nyolcadik percben betalált. Félórányi játék után viszont egyenlített az Udinese Lasagna góljával.

A második félidőben az Atalantába beállt Muriel vitt új színt a játékba, két látványos góljával ment el 3-1-re a vendégcsapat. 

A 71. percben bő 20 méterről talált be szabadrúgásból. A jobb felső sarokba tartó bombát a kapus is csak lassított felvételként nézte. 

Nyolc perccel később szinte ugyanonnan talált be, ekkor viszont Gómez készített le neki. A jobb alsó felé tartó lövéssel megint csak nem tudott mit kezdeni Musso kapus.

A meccsen végül Lasagna is duplázott, a 87. percben szerzett egy újabb gólt, de már nem tudta elvenni a hazai csapat a győzelmet az Atalantától, ami még versenyben van a dobogóért. Az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Internazionalétől csak egy pontra van leszakadva.

Serie A, 28. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok