Index Vakbarát Hírportál

Benzema kötényes, sarkazós gólpasszáról áradoznak a futballisták

2020. június 29., hétfő 09:54

A Real Madrid vasárnap 1-0-ra győzte le az Espanyolt, és ezzel már kétpontos előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot. A gólt Casemiro szerezte, de a gólpassz nagyszerűsége miatt mindenki Karim Benzemát méltatja.

Benzema Casemirót egy sarkazós köténnyel hozta helyzetbe, ami a Madrid edzője, Zinedine Zidane szerint az év legjobb jelentei közé is bekerül majd. „Engem nem lepett meg, ő az a játékos, aki ilyet is ki tud találni. Aztán Casemiro is ott volt. A bajnokság egyik legjobb mozzanata lehet ez” – mondta az edző az AS-nek.

A gólszerző Casemiro is csapattársát dicsérte: „Amit Karim csinált, számomra normális. Mindannyian ismerjük a képességeit, nem olyanok, mint egy 9-esé, hanem inkább mint egy 10-esé. Tudom, hogyan játszik, és ismerem a kvalitásait. Az üres területre kértem a labdát, és aztán hihetetlen volt a sarkazós passza. Ez Karim gólja, egy 10-es sarkazós passza, és ezért gratulálnunk kell neki.” 

„Nagy játék volt, de a legfontosabb a gól, amit utána jött. Én így érzem focit, Tudtam, hogy Casemiro jön mögöttem” – mondta Benzema.

A francia csatár passzát sokan egyből Gutiéhoz hasonlították, aki még 2010-ben épp Benzemát hozta helyzetbe sarkazással a  Deportivo La Coruna ellen . Guti is méltatta röviden excsapattársát: „Varázslat, barátom. Brutális.” 

Benzemának ez volt a 117. gólpassza a Real Madridban, 

Rovatok