Index Vakbarát Hírportál

Hat éve egy percet sem játszott, de azért van két piros lapja

2020. június 30., kedd 09:25

A cserekapusok, főleg a harmadik számúak – pár kivételtől eltekintve – viszonylag ritkán válnak ismertté, ezen a trenden próbál változtatni a Serie A-ban szereplő Internazionale játékosa, a 37 éves Tommaso Berni, aki néha úgy is bekerül a hírekbe, hogy a teljes interes karrierje alatt egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott.

Ennek persze nem feltétlen örülnek, Berni ugyanis a kispadról tiltatja el magát időről időre – vasárnap, a Parma ellen idegenben 2-1-re megnyert mérkőzésen már a második piros lapján gyűjtötte be heves vérmérséklete miatt.

Berni eredetileg a Fiorentinánál kezdte meg az ifikarrierjét, de 1998-ban az Internazionaléhoz került, ahonnan 2001-ben igazolt Angliába a Wimbledonhoz. Mivel nem kapott játéklehetőséget, 2003-ban visszatért Olaszországba, és egyetlen rövidke portugáliai szezont leszámítva végig maradt is a Serie A és Serie B kötelékében. Túlzottan sokat viszont sehol nem játszatták, a legjobb évei 2004-06 között voltak, amikor összesen 78 mérkőzésen játszott a másodosztályú Ternana csapatában. Azóta többnyire csak az edzéseken segíti csapata munkáját, így van ez az Internél is, ahol a 2014-es szerződéskötése óta egyetlen percet sem küldték pályára.

Emiatt fogyhatott el a türelme, a szezonban ugyanis már másodszor állíttatta ki magát a kispadról. Januárban a Cagliari elleni 1-1-es meccsen tapsolta meg gúnyosan, hogy a bíró kiállította az Inter csatárát, Lautaro Martínezt, így gyorsan követhette az öltözőbe, míg most, a Parma ellen szintén a bírót kritizálva kapott piros lapot, majd egymeccses eltiltást.

Rovatok