Index Vakbarát Hírportál

4 edző, 100 millió játékosokra, és kevesebb pont, mint Dárdai idején

2020. július 1., szerda 08:44

Új sportigazgatót nevezett ki a Hertha BSC, a klub korábbi válogatott játékosát, Arne Friedrichet. Friedrich és Michael Preetz együtt fognak dolgozni, és felépíteni valami nagyon szépet, legalábbis ezt ígérik.

A témával foglalkozó berlini lap megemlíti, a Hertha az előző szezonban 100 milliónál is több eurót elköltött új játékosokra, de pontosan annyi pontot szerzett, mint a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező városi rivális Union Berlin. Mindkét klub 41 ponttal fejezte be az idényt.

Ráadásul ezt a 41 pontot 4 edző hozta össze.

Preetz javaslatára Ante Covic kezdte a szezont, őt Jürgen Klinsmannt váltotta, aki 10 meccs után már távozott is, helyére a segítője, Alexander Nouri ült. Bruno Labbadia hozott némi nyugalmat, és a következő szezonban is neki lesz a feladata az építkezés.

A korábbi stabilitás Dárdai Pál távozásával megszűnt. A magyar edző négy teljes szezont húzott le, és az alábbi pontszámokat érte el.

A csapat ősszel többnyire kimagaslóan szerepelt, tavasszal jött rendre egy kisebb hullámvölgy, és így nem tudtak a még jobb pozíciókért harcolni. Igaz Dárdai alatt alig tudtak játékosokat vásárolni. A magyar edzőnek az egyik feladata volt, hogy az utánpótlásból beépítse a fiatalokat. Az elnök szerette a szakvezetőt, könnyek közt búcsúzott el tőle, Preetzről ez már nem mondható el.

Dárdai egyébként visszatér a klub akadémiájára a nyártól, az U16-os csapat irányítását veszi át, és koordinátori feladatokat is kap. A kétlaki életet élő, vagyis Amerikában és Németországban is tartózkodó Friedrich két éve önkritikusan bevallotta, nem számított olyan remek teljesítményre a magyar edzőtől, mint amit nyújtott.

Rovatok