Index Vakbarát Hírportál

Messi panenkás tizenegyesgólja kevés volt a Barcelona győzelméhez

2020. július 1., szerda 00:12

A Barcelona 2-2-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal a spanyol bajnokság 33. fordulójának rangadóján. A mérkőzés a tizenegyesekről szólt, az Atlético mindkét gólja büntetőből született, az elsőt ráadásul újra is rúgatták. A Barcelona második gólját Lionel Messi szerezte egy panenkás büntetőből. A döntetlennel a Barcelona egy pontra megközelítette a listavezető, 71 pontos Real Madridot, ám egy csütörtöki, Getafe elleni győzelemmel már négy pontra nőhet a Real előnye a La Liga élén.

A meccs első nagy helyzete az Atlético előtt adódott, a 7. percben Yannick Carrasco szabadrúgása húzott el a Barcelona kapuja előtt, csak néhány centin múlt, hogy Diego Costa nem tudott a labdába érni. Pár perccel később viszont már az okozta az Atlético vesztét, hogy Costa szerencsétlenül ért a labdába a saját kapuja előtt. A 11. percben Messi oldalsó szabadrúgását előbb még blokkolta, de Messi szöglete után a labda úgy pattant meg a lábán, hogy az az Atlético kapujában kötött ki, 1-0.

A Barcelona előnye öt percig sem tartott, Carrascót a tizenhatoson belül Arturo Vidal buktatta, amiért pedig Alejandro Hernandez játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Costa rúgta, de nem helyezte jól, és Ter Stegen könnyedén megfogta. Csakhogy a német válogatott kapus lába a rúgás előtt egy kicsit elmozdult a gólvonalról. A videóbíró ezt kiszúrta, és újrarúgatták a tizenegyest. Másodjára már Saúl Níguez végezte el, és ő már nem hibázott, 1-1.

A második félidő is szinte egyből egy tizenegyessel kezdődött, a 49. percben a Barcelona jobbhátvédje, Nélson Semedo tört be az Atlético büntetőterületére, ahol Felipe belerúgott. A tizenegyest Messi panenkázta be tökéletesen, Jan Oblak a bal sarokba várta a lövést, 2-1. Messi három meccs után talált be ismét, ezzel együtt pedig 22 góllal vezeti a góllövőlistát.

Semedo a 62. percben is összehozott egy büntetőt, ezt viszont már az Atléticónak, Carrasco lábát akasztotta össze. A második madridi tizenegyest is Saúl Níguez lőtte be, Ter Stegen érezte az irányt, hozzá is ért a labdához, de az erős és jól helyezett lövést nem tudta védeni, 2-2. Ez volt a középpályás első duplája az Atléticóban.

Több gól már nem született a rangadón, így a 2-2-es döntetlennel a Barcelona értékes két pontot veszített hazai pályán. A tavaly nyáron az Atléticótól 120 millió euróért igazolt Antoine Griezmann a meccs végén, csupán pár percre lépett pályára volt csapata ellen. Az Atlético Madrid 59 ponttal továbbra is a harmadik helyen áll a bajnokságban, két ponttal előzik meg a negyedik Sevillát.

La Liga, 33. forduló:

szerda:

csütörtök:

Rovatok