Index Vakbarát Hírportál

Leicesterben berobbant a járvány, a csapat tovább játszhat

2020. július 1., szerda 09:35

A volt angol bajnok Leicester City labdarúgócsapata folytatja szereplését a Premier League-ben annak ellenére, hogy a városban keddtől ismét szigorították az elmúlt hetekben már lazított járványellenes intézkedéseket. Ezt a klub azután közölte, hogy egyeztetett a helyi hatóságokkal és a ligával, írta az MTI.

A 330 ezer lakosú közép-angliai városban az utóbbi időszakban megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma, így ismét bezártak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek.

Emellett csütörtökön bezárnak a néhány hete országszerte részlegesen megnyitott iskolák, és szombattól - ellentétben az ország többi részével - nem nyithatnak ki a helyi éttermek, a pubok, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok és a fodrászatok.

A Nagy-Britanniában azonosított aktív fertőzöttek tíz százaléka jelenleg Leicesterben található.

A Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó, harmadik helyen álló klub közölte: a folytatásban is biztosítottnak látják a biztonságos működést, így szerintük a további szereplésük nem veszélyezteti a csapat, a stábtagok és a vendégcsapatok tagjainak egészségét.

A Leicester az Evertonnal játszik idegenben szerda este. A klub 55 pontos, az egy meccsel többet játszó, kedd este Brightonban győztes Manchester United 52-nél tart. Szombaton a Crystal Palace látogat Leicesterbe.

Rovatok