Index Vakbarát Hírportál

Tudatosan készült a Barcelona edzője Griezmann megalázására

2020. július 1., szerda 11:57

Lépéshátrányba került a Barcelona a spanyol bajnokságban, miután kétszer is vezetett ugyan az Atlético Madrid ellen, de végül nem tudta legyőzni riválisát (2-2).

A Marca már a meccs előtt azt írta, hogy a katalánok edzője, Quique Setién a francia csatár, Antoine Griezmann megalázására készül. Így is lett, a kilencvenedik percben küldte pályára a játékost, aki mindössze négyszer érhetett a labdához. Szinte valamennyi tekintélyes újság arról ír, többet érdemelne ennél a futballista.

A világbajnok francia Vigóban tíz, Sevillában 12 percet kapott.

A Marca azt is megállapította, hogy kezd hivatalossá válni, hogy ő már csak időhúzó csere. A francia sportlap, a L'Equipe szerint egyértelműen megalázás történt, hiszen a 17 éves Ansu Fati is korábban szállhatott be, mint Griezmann.

Nem értek egyet azzal, hogy megalázó lenne ez a helyzet. Megértem őt, hogy nehéz az utolsó pillanatokban beszállnia, beszélek vele, de nem kérek tőle bocsánatot

– mondta a meccs után az edző, akinek az eltávolításáról is egyre több hír érkezik. A BL-szezon augusztusban indul újra, és vele nem sok esélyt látnak a szurkolók a győzelemre.

Setién szerint Griezmann-nal nem annyira stabil a csapat játéka, mint mikor Puig, Suárez és Messi egyszerre van a pályán. Griezmannért 120 millió eurót fizetett ki a Barcelona tavaly nyáron.

Az Atlético edzője, Diego Simeone nagyon röviden kommentálta az esetet: erre nincsenek szavak. Az argentin edzőnek volt a játékosa Griezmann, nála kevesen ismerik jobban a képességeit.

Messiékre a hétvégén sem vár könnyű feladat, mert a Villarreal a kényszerszünet után remek formába lendült: kapott gól nélkül nyert négy meccset, egyszer pedig 2-2-re végzett a Sevillával szemben.

A Real Madrid 71 pontos, és csütörtök este a Getaféval játszik, a Barcelona 70 pontos.

Rovatok