Index Vakbarát Hírportál

14 percig állt a dán kupadöntő, mert a szurkolók túl közel álltak egymáshoz

2020. július 2., csütörtök 08:50

Szerdán rendezték a dán kupadöntőt, az Aalborg és a SonderjyskE játszott egymással. A járványhelyzetre tekintettel a meccset semleges pályán játszották, a csapatok 725-725 jegyet kaptak a döntőre, hogy a szurkolók be tudják tartani a távolságtartása vonatkozó előírásokat.

A 30. percben félbe kellet szakítani a döntőt, mert az Aalborg szurkolóinak egy része egy csoportba tömörült, figyelmen kívül hagyva a szabályokat.  Hiába kérte a csapat edzője és a többi szurkoló, hogy oszoljanak szét, erre nem voltak hajlandóak.

14 percen keresztül állt a meccs, végül azzal oldódott meg a helyzet, hogy a renitens szurkolókat kivezették a stadionból,  írja a BBC.  Így már nem láthatták élőben, hogy csapatuk 2-0-ra kikap. A  SonderjyskE története során először nyert komolyabb trófeát. 

A magyar szurkolóknak sem sikerült mindig betartaniuk a távolságtartásra vonatkozó szabályokat. Először a Magyar Kupa-döntőn volt erre példa, de az NB I.-es meccseken is probléma volt ebből, a rendőrség több klub ellen is eljárást indított  a szurkolók miatt. 

Rovatok