Index Vakbarát Hírportál

Óriási bírságot kapott a Fradi az MLSZ-től

2020. július 2., csütörtök 17:28

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az NB I. utolsó fordulója után rendesen szórta a büntetéseket, alig maradt olyan klub, amelyik nem kapott. A legnagyobb bírságot a bajnok Ferencvárosra rótták ki, hatmillió forintot kell fizetnie a csapatnak.

A Fradit nem egyetlen meccs miatt büntették ilyen keményen, az Újpest és a Mezőkövesd elleni meccseket vonták össze ügyükben. A bírság a szurkolók megbotránkoztató, obszcén rigmusai és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért járt. 

Az NB I.-ből kieső Debreceni VSC-re kétmilló forintos büntetést szabtak ki, itt a Diósgyőr és Paks elleni hazai meccseket vizsgálták. Utóbbin a magyar futballban ritkán látható jelenteknek lehettünk tanúi, a szurkolók megrohamozták a pályát, és leparancsolták a mezt a játékosokról. A büntetés ezért, a szokásos bekiabálásokért és pirotechnikai eszközökért járt. A DVSC-t emellett szektorbezárással is sújtották, december 31-ig valamennyi bajnoki és kupameccsen le kell zárni a B4, B5, B6, B7 és B8 szektorokat. 

Az Újpest és a Diósgyőr két mérkőzésen tapasztalt szabálytalanságok miatt egyaránt 500-500 ezer forintos büntetést kapott, a Fehérvár, a Honvéd és ZTE pedig kétszázezert forintot fizet az MLSZ-nek kisebb szurkolói rendzavarások miatt. 

Rovatok