Index Vakbarát Hírportál

Kapitális öngóllal bukta el a győzelmet az AC Milan ellen a kiesőjelölt

2020. július 2., csütörtök 08:15

Az olasz bajnokság 29. fordulójának szerdai játéknapján a 19. SPAL a 7. helyen álló AC Milant fogadta. Mindkét csapatnak fontos lett volna a győzelem, a SPAL a kiesés elől menekül, a Milan pedig a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekre hajt. A két csapat januári meccsén a Milan simán, 3-0-ra nyert, ezért joggal várhatták, hogy ezúttal is behúzzák a győzelmet a kiscsapat ellen.

Ehhez képest a 30. percben már 2-0 volt a SPAL-nak, a Milannak csak egy érvénytelenített gólra futotta az erejéből. A második félidőben aztán rákapcsolt a Milan, még Zlatan Ibrahimovic is beállt, aki először játszott izomsérülése óta. 

Az egyenlítést mégsem ő, hanem Rafael Leao és a SPAL védője, Francesco Vicari hozták össze. A Milan támadója a 79. percben szépített, ekkor már jó 30 perce emberelőnyben játszottak az egyik SPAL-játékos kiállítása miatt. Úgy tűnt, még így is kihúzza a SPAL, de a 6 perces hosszabbítás negyedik percében Vicari olyan szerencsétlenül ért bele az oldalról érkező beadásra, hogy a kapus már nem tudott védeni. Csapattársai csak a fejüket fogták a kapitális öngól láttán. 

A 2-2-es döntetlennel még reménytelenebbé vált a SPAL helyzete, már 6 ponttal vannak lemaradva a bennmaradást jelentő 17. helytől. Az AC Milan is nagy esélyt szalasztott el, egy győzelemmel pontszámban beérhette volna a 6. helyen álló, de egy meccsel kevesebbet játszó Napolit. Az olasz bajnokságot a Juventus vezeti, négy ponttal előzi meg a Laziót. 

A játéknap másik két meccsén:

Rovatok