Index Vakbarát Hírportál

Kisvárdáról igazolt új edzőt Szíjj László futballcsapata

2020. július 2., csütörtök 09:50

Nagy Sándor lett a Tiszakécske futballcsapatának új edzője, jelentette be a klub honlapján. Nagy játékosként megfordult az MTK-nál, a Diósgyőrnél, Nyíregyházán, Tatabányán és Kecskeméten. Edzőként dolgozott a REAC-nál és a Sepsi OSK-nál is, legutóbb az NB I.-es Kisvárda második csapatát irányította. 

A Tiszakécske 18. helyen állt az NB II.-ben, amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány miatt lezárta a bajnokságot. A döntés értelmében a Tiszakécske nem indulhat a másodosztályban, jövőre csak az NB III.-ban szerepelhet.

Van bennem drukk, őszintén bevallom, hiszen számomra ez a lehetőség nagy megtiszteltetés. Amennyiben az NB III.-ban indulunk, szeretnék megfelelni annak a célnak, hogy azonnal visszajussunk a másodosztályba. A helyzet nem könnyű, hiszen nagyon sok labdarúgó távozott, új csapatot kell építeni, de állok elébe a feladatnak

– nyilatkozta kinevezése után az új edző. Azt ígérte, olyan csapatot építenek, ami küzdeni fog, célként az NB II.-es feljutást jelölte meg. Elődjét, Simon Antalt még novemberben rúgták ki a gyenge eredmények miatt, helyére nem neveztek ki véglegesített edzőt. 

A Tiszakécske a főszponzor Duna Aszfalt tulajdonosának, Szíjj Lászlónak az érdekeltségébe tartozik. Szíjj az ország egyik leggazdagabb embere, építőipari cége rendre sikeresen szerepel az állami közbeszerzéseken. Szíjj és Mészáros Lőrinc üzlettársakegyütt tulajdonolnak egy horvát ingatlanfejlesztő céget. Magánemberként is összejárnak, tavaly októberben például együtt voltak Londonban a Chelsea–Videoton Európa Liga-meccsen. A Tiszakécske az elsők között cserélte le addigi szerelését Mészáros sportmárkájára, a 2Rule-ra. 

Rovatok