Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramos négypontos előnybe lőtte a Real Madridot

2020. július 3., péntek 00:05

A Real Madrid 1-0-ra győzte le a Getafét a spanyol futballbajnokság 33. fordulójában, így már négy ponttal vezet a második Barcelona előtt. 

A Barcelona kedden újra döntetlent játszott, így a Real lehetőséget kapott arra, hogy egy győzelemmel négypontos előnybe kerüljön a bajnokságban, amiből ezután már csak öt forduló van hátra. A Getafének is fontos meccs volt ez, hiszen még versenyben van a Bajnokok Ligája-indulásért.

A meccs rekordgyanús mozzanattal indult, 12 másodperc után a getafés Timor máris sárga lapot kapott buktatásért. Az Opta statisztikája szerint a 2005/06-os spanyol idény óta nem kellett ilyen rövid idő a lapért. 

A Getafe elég jól kezdett, Courtois kapus Etxeite és a Mata kísérlete is megmozgatta az első negyedórában. A Real beszorult egy kicsit, az első komolyabb helyzete a 24. percben volt, amikor Vinicíus Jr. lapos lövését fogta ki Soria kapus. 

A második félidőben sem volt nagy fölényben a Madrid, végül a 79. percben belőtt 11-essel győzött. A büntetőt, amit Carvajal felrúgásáért ítéltek meg a 450. spanyol bajnokiján játszó Sergio Ramos végezte el. Az egygólos előnyét megőrizte a sorozatban hatodik meccsén győztes Real, így 74 ponttal vezeti a tabellát. A Getafe 52 ponttal a hatodik.

Borítókép: Sergio Ramos ünnepli gólját (Gabriel Bouys/AFP)

Rovatok