Index Vakbarát Hírportál

Koke 18 méterről lőtt gólt, nyert az Atlético

2020. július 4., szombat 00:35

Az Atlético Madrid 3-0-ra győzte le a Mallorca csapatát a spanyol liga 34. fordulójának első mérkőzésén, így matematikailag még mindig van esélyük megnyerni a bajnokságot. Hátrányuk 12 pontos a Real Madrid és 10 pontos a Barcelona mögött. A győzelemmel öt pontra növelték előnyüket a negyedik Sevillával szemben.

Simeone hat helyen változtatott a hét eleji, Barcelona elleni meccshez képest. A madridi mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak 49, a vendégek 51 százalékban birtokolták a játékszert. Az Atlético szlovén hálóőrének, Jan Oblaknak mindössze egyszer kellett védenie, de a madridiak is csak háromszor találták el a vendégek kapuját. Igaz, mindhárom lövésből gól született.

Az első említésre méltó esemény a 25. percben történt. Sedlar, a Mallorca védője vitte földre Moratát az ötös sarkánál, a bíró pedig tizenegyest ítélt a madridiaknak. Az Atlético spanyol csatára állt a labda mögé is, ám lövését védte a mallorcaiak kapusa, és Morata a kipattanót sem tudta értékesíteni. Szerencséjére a bíró visszafújta a büntetőt (feltehetőleg arra hivatkozva, hogy a kapus a lövés előtt elmozdult a vonalról), Morata pedig élt a lehetőséggel, és másodikra már simán belőtte.

A spanyol csatár még a félidő lefújása előtt megduplázta a madridiak előnyét, Marcos Llorente labdáját lőtte be 3 méterről a 45+4. percben.

Végül Koke vitte be a kegyelemdöfést a 79. percben. Iddrisu Baba, a Mallorca középpályása sikertelenül próbált fejjel felszabadítani a tizenhatos előtt, így a labda a második hullámban érkező Koke elé került, aki elvállalta a lövést 18 méterről. A lövés megpattant a mallorcai Raillón, így a már balra vetődő kapus tehetetlenül nézhette, ahogy a labda a jobb sarokba csorog.

Rovatok