Index Vakbarát Hírportál

Buffon korszakos rekordot döntött, megvan CR első szabadrúgásgólja a Juvéban

2020. július 4., szombat 19:14

Szombaton 4-1-re verte a Juventus a Torinót a Serie A 30. fordulójában, ezzel továbbra is stabilan őrzi vezető helyét a bajnoki címvédő. A mérkőzés viszont nem a végeredmény, hanem a Juventus kapujában álló Gianluigi Buffon miatt kerül majd be a történelemkönyvekbe:

a 42 éves kapusnak ez volt a 648. mérkőzése a Serie A-ban, amivel megelőzte Paolo Maldinit, és már egyedüli rekorder a bajnokságban.

A 647 bajnoki meccsig jutó Maldini mögött a 619 meccses Francesco Totti, majd a 617 mérkőzésen pályára lépő Javier Zanetti jönnek az örökrangsorban.

Buffon 1995-ben, még a Parma színeiben mutatkozott be az olasz első osztályban, két idényt leszámítva végig a Serie A-ban szerepelt – 2006-07-ben a Juventusszal játszottak a másodosztályban, 2018-19-ben pedig a Paris Saint-Germaint erősítette.

Ami a mérkőzést illeti, a Juventus magabiztosan tudott győzni, Paulo Dybala már a 3. percben megszerezte nekik a vezetést, Juan Cuadrado pedig az első fél óra vége előtt megduplázta az előnyüket. A Torino az első félidő legvégén egy büntetőből szépített ugyan (Andrea Belotti), de Cristiano Ronaldo szabadrúgásával a második félidő közepén ismét kettőre nőtt a hazaiak előnye – ez volt a portugál játékos első szabadrúgásból szerzett gólja, amióta a Juventushoz igazolt. A végeredményt aztán Koffi Djidji öngólja állította be a hajrában.

Cristiano Ronaldónak ez volt a 25. gólja a bajnoki szezonban, a Juventusban az 1960-61-es szezon után először jutott játékos ennyi találatig, akkor Omar Sívori volt ilyen eredményes.

Győzelmével a Juventus előnye 7 pontra nőtt a szombaton késő este a Milan ellen vereséget szenvedő Lazio előtt.

Serie A, 30. forduló, szombati eredmények

Rovatok