Index Vakbarát Hírportál

Neuer a saját 16-osától adott gólpasszt, a Bayerné a Német Kupa

2020. július 4., szombat 22:01

Története során 20. alkalommal nyerte meg a Német Kupát a nemrég a 30. bajnoki címét szerző Bayern München, ami a szombati döntőben 4–2-re verte a Bayer Leverkusent.

A döntő talán legszebb jelenete a Bayern harmadik gólja volt – ennél a kapus Manuel Neuer saját tizenhatosa sarkától indította a fantasztikus szezont összehozó Robert Lewandowskinak, a lengyel pedig egy gyors labdalevétel után nem is teketóriázott, azonnal célba vette a beragadó Edmond Tapsoba mellől Lukáš Hrádecký kapuját. A gólhoz kellett a finn kapus hibája is, egyszerűen bevédte Lewandowski lövését, ez viszont nem von le semmit a helyzetet kiválóan felismerő Neuer érdemeiből.

Lewandowski az 59. percben szerzett gólja előtt már 2-0-ra vezetett a Bayern, a két korábbi gólt David Alaba és Serge Gnabry szerezték. Gnabry 2014 óta az első német játékos lett, aki betalált a német kupadöntőben.

A Leverkusen becsületét Sven Bender mentette a 63. percben szerzett góljával, majd a hajrában felgyorsultak az események, és a 89. perc után eső két góllal alakult ki a 4-2-es végeredmény. Előbb a Bayern volt ismét, immár negyedszer eredményes, Robert Lewandowski gólját Ivan Perišić remek megindulása és még tökéletesebb, ziccerbe érkező passza előzte meg, majd Kai Havertz büntetője zárta le a kupadöntőt.

(Borítókép: A Bayern München játékosai ünnepelnek miután 4-2-re legyőzték a Bayer Leverkusent a labdarúgó Német Kupa döntőjében a berlini Olimpiai Stadionban 2020. július 4-én. Fotó: Alexander Hassenstein / MTI / EPA / Getty Images)

Rovatok