Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai a szezon legjobb futballistája Ausztriában

2020. július 5., vasárnap 20:13

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik lett az év legjobb futballistája az osztrák Bundesligában, számol be a sikerről csapata, a Red Bull Salzburg honlapja. A bajnokságban szereplő klubok vezetőedzői és a elnökei szavazatai alapján hozták ki győztesként a magyar játékost. 

Szoboszlai elmondta, hogy a járvány miatti leállás után keményen dolgozott és ebben az időszakban 17 kanadai pontot szerzett (gólokból és gólpasszokból). "De őszintén megmondom, hogy nem ezzel foglalkoztam, egyszerűen csak minden címet meg akartam nyerni a csapattal" - idézik. 

A magyar játékos összesen kilenc góllal zárta az idényt, és a teljesítményével olasz, angol, valamint német klubok érdeklődését is felkeltette. A játékos ügynöke korábban azt mondta, hogy Szoboszlai 20 millió eurónál is nagyobb összegért válthat klubot. 

Utolsó meccsén is betalált

Szoboszlai Dominik szerzett vezetést a Red Bull Salzburgnak a LASK ellen az osztrák futballbajnokság utolsó fordulójának vasárnapi meccsén. 

A 19 éves középpályás a 67. percben tizenegyesből volt eredményes, majd hat perccel később Andre Ramalho növelte a bajnoki címüket már korábban bebiztosító vendégek előnyét, mégpedig Szoboszlai szöglete után. A 0-3-as végeredményt Mohamed Camara állította be a 95. percben, szintén büntetőből.

A most véget ért idényben a Salzburg 110-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel beállította saját gólrekordját, ám amíg a 2013-14-es szezonban ezt 36 meccsen állította fel a rekordot, ezúttal 32 forduló elég volt ehhez. 

(MTI, Index) 

Rovatok