Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona elnöke szerint folyton a Real Madridnak kedvez a videóbíró

2020. július 6., hétfő 09:02

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu azt mondta, hogy Lionel Messi a katalán futballklubban fogja befejezni a pályafutását, cáfolva azokat a híreszteléseket, miszerint a csatár nem akarja meghosszabbítani a szerződését. Bartomeu a Real Madridba is beleszállt, szerinte mindig a riválisukat segíti a videóbíró.

„Messi azt mondta, a futballéletét a Barcánál fogja befejezni. Nem fogom feltárni a részleteket, mert a bajnokságra koncentrálunk, és sok más játékossal is tárgyalunk, de Messi elmondta nekünk, hogy maradni akar, és sokáig fogjuk élvezni még a játékát" – nyilatkozta Bartomeu a Movistarnak a Villarreal 4-1-es legyőzése után.

A futballista legutóbbi szerződését 2017-ben írta alá, de tavaly egyre többször kritizálta nyilvánosan a klubot, a múlt héten pedig a Caldean SER rádióban beszéltek arról, hogy elégedetlen a Barcelona működésével, és 2021-ben távozni fog az argentin.

A Barcelona még versenyben van a spanyol bajnoki címért, de négypontos hátrányban van az első Real Madriddal szemben. A Madrid az előnyét egy 1-0-s győzelemmel tartotta meg, de újra azzal támadták Zinedine Zidane csapatát, hogy a videóbírós ítéleteknél folyton nekik kedveznek. A Real most egy videóbírós döntés után lőtte be a győztes gólját, míg ellenfelétől, az Athletic Bilbaótól egy 11-est vontak vissza videózás után.

„Láttam a meccset Bilbaóban, és habár nem szeretem ezt mondani, de megismétlem, a VAR-t nem úgy használják, ahogyan kellene. Amióta visszatértünk a koronavírus-krízisből nincs egyenlőség, az eredményekre reflektál, és úgy néz ki, mindig ugyanazt a csapatnak kedvez. A videóbírónak a játékvezetőt kéne segítenie, de az utóbbi hetekben mindenki láthatta azokat az eseteket, amikor nem volt fair a használata" – mondta Bartomeu.

Rovatok