Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea már harmadik a Premier League-ben

2020. július 7., kedd 23:35

3-2-re nyert a Chelsea a Crystal Palace vendégeként, és 60 pontjával már harmadik a tabellán a már bajnok, jelenleg 89 pontnál tartó Liverpool és a 66 pontos Manchester City mögött (igaz, a Citynek van még egy elmaradt meccse). A Chelsea azt a Leicester Cityt előzte meg, ami az esti PL-meccsen 1-1-es döntetlent ért el az Arsenal vendégeként, és így 59 pontja van.

Frank Lampard csapata a beszámolók szerint végig uralta a mérkőzést, a 6. percben egy védelmi hiba után Olivier Giroud, a 27. percben egy zseniális egyéni megoldást követően (100 játékosból 98 onnan nem a rövid felsőt célozta volna meg) Christian Pulisic szerzett gólt, de mielőtt hátradőlhettek volna, Wilfried Zaha a Kígyó térről lőtt elképesztően nagy gólt Kepa Arrizabalaga kapujába.

A szünet után a Chelsea visszahúzódott a saját térfelére, a Palace viszont nem igazán tudott mit kezdeni a területtel. A 71. percben két, csereként beállt Chelsea-játékos hozta össze a gólt, Ruben Loftus-Cheek vezette középen a labdát, majd leheletfinom mozdulattal ugratta ki a jobbján nyargaló Tammy Abrahamet, aki egy lövőcsel után szépen elrúgta a labdát a hosszú alsó sarokra. Ezzel már 3-1-re ment a Chelsea, és ugyan Christian Benteke a középkezdés után villámgyorsan egyre csökkentette a Palace hátrányát, az egyenlítésre nem volt esélyük a hátralevő 18 percben.

Jöjjön pár érdekesség a sportstatisztikák kedvelőinek az Opta jóvoltából:

Ami az Arsenal–Leicester City meccset illeti, Pierre-Emerick Aubameyang szerzett vezetést a hazaiaknak, és nagyon úgy tűnt, hogy a Brendan Rogers irányította vendégek akkor sem lőnek gólt, ha két kapura támadhatnának, de a 71. percben jött az arsenalos Eddie Nketiah, majd becserélése után 4 perccel távozott is egy piros lappal a neve mellett. Ettől picit megélénkült a meccs, és a 84. percben jött Jamie Vardy menetrendszerű gólja, amivel az Arsenal hagymázas BL-álmait végképp össze is törte.

Ja, hogy miért menetrendszerű? Mert Vardy eddig tízszer kezdett az Arsenal ellen, és tíz gólt lőtt nekik.     

Rovatok