Index Vakbarát Hírportál

A Dallast kizárták az amerikai labdarúgó-bajnokságból, a Nashville pengeélen táncol

2020. július 7., kedd 21:30

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának szerdán induló folytatásában nem vehet részt a Dallas FC, mivel a keretből tíz játékos és egy stábtag is pozitív tesztet produkált hétfőn, a floridai  Disney Worldben, ahol az MLS-tornát rendezik majd. Az érintettek azonnal karanténba kerültek.

Az FC Dallas elfogadta az MLS döntését. Texas az egyik legfertőzöttebb amerikai államnak számít. Nem sokkal a döntés meghozatala után egy másik csapatnál, a Nashville SC-nél is találtak öt fertőzött játékost, így a szerdára kiírt, Chicago Fire elleni meccsüket elhalasztották, és a liga vizsgálják, hogy az együttes egyáltalán részt vehet-e a tornán.

A bajnokság közel négy hónapos szünet után folytatódik. A csapatokat hat csoportra osztják, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár.

A március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt bajnokság a nyári torna után a szokásos lebonyolítási rendben folytatódik tovább, igaz, a menetrendet alaposan újra kell majd tervezni. (MTI)

Rovatok